Friluft

Stokkøya

Stokkøya er på mange måter motoren i den blomstrende turistindustrien på Fosen i Trøndelag.

Tekst:
Bjørn A. Esaissen

STEINALDERHULA: Folk har trolig oppholdt seg i hula i flere perioder i løpet av stein- bronse- og jernalder. Hula kan ha fungert som bosted for mennesker som drev sesongvis jakt og fiske på storhavet utenfor. Denne hula kalles Kjølna og ligger vest på Stokkøya.

Foto: Bjørn A. Esaissen

Området består av en fascinerende blanding av natur, arkitektur, mat- og friluftslivopplevelser. På Stokkøya finner du hus, hytter, naust, en restaurant, campingplasslignende overnattingssteder, biler, veier, du ser vindmøller og fiskeoppdrettsanlegg i skjønn forening med en lang innbydende sandstrand, vakker skjærgård i frodig kulturlandskap og et bredt aktivitetstilbud til turfolk og turister. Det oser ikke av villmark her, men området er desto mer allsidig tilrettelagt for besøkende.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.