Friluft

Vi gir deg turtips til spennende områder

Skiturer i Drammenstraktene

I denne boka finner leseren mye inspirasjon til skiturer, både nært Drammen og litt fjernere. I tillegg til skiturer i Drammenstraktene, er det nemlig også med noen smakebiter fra litt mer høytliggende områder under to timers kjøring fra Drammen. Dette er steder der snøen og skiføret starter tidlig og slutter seint, men uansett beskrives skiturer i områder lett tilgjengelig fra Drammensområdet. Her er det mange muligheter rett utenfor de vanlige tråkk man ellers går.

11 skiløypeområder er omtalt, med imponerende 61 forslag til skiturer. Turbeskrivelsene er selvsagt supplert med kart, men også med flotte bilder og mye interessant informasjon om verneområder, geologi, historie rundt gårder og hytter og så videre. Denne boka bør absolutt inspirere til friluftsliv på «nye» steder.

DNT Drammen og Omegn har bidratt til denne boka gjennom samarbeid med Forlaget Tom & Tom.

Bli med Tom Helgesen på 61 flotte skiturer i skog- og friluftsområdene i Drammensdistriktet. Det vil si skogområdene i kommunene Asker, Lier, Drammen, Holmestrand, Øvre Eiker og Modum. I dagligtale snakker vi om Vestmarka, Kjekstadmarka, Røysjømarka, Svelvikmarka, Østskauen, Vestskauen, Konnerudmarka, Strømsåsen, Mjøndalsskauen, Finnemarka, Holtefjell og Ormåsen. I tillegg vil det bli noen smakebiter fra litt mer høytliggende områder under to timers kjøring fra Drammen. Dette er områder der snøen og skiføret starter tidlig og slutter seint, som Skrimfjell, Blefjell, Norefjell/Haglebu, Vassfarfjella i Flå, Vikerfjell og Krokskogen. Da vil også kommunene Kongsberg, Flesberg, Sigdal, Krødsherad, Flå, Ringerike og Hole bli berørt.

Mange går gjerne den samme skituren hver helg, men i dette område finnes det utallige variasjonsmuligheter når det gjelder skiturer. Det skal denne boka prøve å vise. Boka er på 240 sider, rikt illustrert med fargebilder, kart og faktarammer.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.