Utstyr

Et grønnere friluftsliv

Det er Aleksander Gamme som står bak lanseringen av PINSJ. Les mer på: www.pinsj.no

Foto: Bjørn A. Esaissen

PINSJ er en grønn, digital plattform under utvikling, hvor både privatpersoner og bransje (sport og friluftsliv – merkevarer, butikker, foreninger) kan leie eller leie ut ditt eget utstyr, kjøpe og selge brukt, eller rett og slette låne ut gratis – for å være snill.

PINSJ vil utfordre både bransje og forbrukere, samt støtte og legge til rette for grønne og ansvarlige valg ved å samle avtrykksreduserende tjenester på ett sted.

Målet er at PINSJ skal ha 5.000 eiere innen utgangen av 2023. PINSJ har troen på at eierskap gir engasjement og nødvendig forbrukermakt til å utvikle en fremtidsrettet markedsplass for økt gjenbruk og sirkularitet. Utviklingen av PINSJ er i fase 1 av foreløpig 6 faser, så dette er bare starten.

PINSJ er et kompromissløst grønt prosjekt som skal samle alle avtrykksreduserende tjenester på ett sted (sport og friluft) – og dermed gjøre det enklere for alle oss å gjøre gode valg, og bidra til å unngå for mye unødvendige nykjøp og bomkjøp. Og evt. kan du tjene litt ekstra med å leie ut det vi allerede har. Alt for å sørge for mer bruksdøgn på allerede produsert utstyr.

Aktører og privatpersoner mangler en infrastruktur for å velge annet enn nykjøp. Jammen vi har jo Finn? Ja, det har vi...men de er håpløs på utleie, spesielt for butikker og andre aktører. I PINSJ ligger også en plan om mer redaksjonelt bærekraftsinnhold, privat utleie til og fra hverandre inkl. forsikring osv., løsning for merkevarer og forhandlere å selge brukt, et incentivprogram for folk å dele og leie mer osv. Dette er et høyst idealistisk eksperiment som nå er i ferd med å løftes ut i markedet.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.