Pensum
Go’biten

Tursnacks

Om man skal sitte timer foran bålet eller skal på en lang skitur, så gir god tursnacks masse energi.

Tekst og foto: Trude Witzell

Appelsintroika

Denne go´biten var det venninna mi Lisa som lagde. Tar litt tid å lage, men bedre Troika har du aldri smakt.

  • 250 g lys nougat

  • 250 g god marsipan

  • 1 pakke appelsingelé

  • 2 store appelsiner

  • ½ dl appelsinlikør

  • 300 g mørk sjokolade til overtrekk

Kle innsiden av en liten (ca. 20 x 30 cm) langpanne med plastfolie.
Press ut 1 dl juice av appelsinene. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk kun 2,5 dl vann.
Når alt gelepulveret har løst seg opp rører du inn appelsinjuicen og appelsinlikøren. Sett geleen til avkjøling på kjøkkenbenken.
Kjevle marsipanen til et jevnt lag som er like stor som langpannen og legg marsipanen i bunnen av formen.
Riv 2 ss appelsinskall. Smelt nougaten på svak varme over et vannbad. Rør inn revet appelsinskall. Spre appelsinnougaten jevnt utover marsipanen. Sett formen i kjøleskapet. Når geleen så vidt begynner å tykne tar du formen med marsipan og nougat ut av kjøleskapet. Hell geleen over nougaten og sett formen tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer. Løft hele troikaen ut fra formen ved hjelp av plastfolien. Legg den over på en fjøl og skjær opp passe store biter. Smelt sjokoladeovertrekket over vannbad. Sjokoladen skal være helt smeltet og flytende, men ikke være for varm, da vil geleen smelte! Dypp en bit om gangen i sjokoladen, la den renne litt fra seg og sett den på en rist.
Sjokoladebitene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet frem til du skal på tur.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.