Friluft
Friluftslivs Fotogalleri

Vinterfjell

Tekst og foto: Bjørnar Valstad

Det ble en tur i grenselandet mellom Dovrefjell og Sunndalsfjella denne gang. Et område med magiske fjell og hvor jeg ofte får treffe noen mine favoritter, fjellrev og moskus.

Jeg ble sittende innunder en stein, i ly for vinden og skue utover dalen. Plutselig, bare et steinkast unna dukker det plutselig opp en kjent skapning. En moskus kommer stabbende for å se nærmere på hva som rører seg i steinura! På kloss hold, men utenfor rekkevidde blir vi sittende å se på hverandre. I full, hvit kamuflasje forstår den nok ikke hva eller hvem jeg er. Mellom oss er det en skrent og det er derfor helt udramatisk. Men for en opplevelse!

Etter at det ble startet avlsprosjekt for å redde den norske fjellrevstammen, er det blitt mer «vanlig» å møte den sjeldne skapningen på Dovrefjell. På de rette stedene er det ikke umulig å få besøk av den tillitsfulle skapningen. La oss håpe at arten får overleve i norsk natur. Slik det er nå, er den avhengig av menneskelig hjelp.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.