Friluft

Telttur i vinterskogen

Vinterdagene er korte og ofte med ruskete vær og vind. Da er det godt å telte i skogen med ly under trærne og med god tilgang til bålved.

Tekst og foto: Bjørn A. Esaissen

MYE SNØ: På en vinterovernattingstur er det enklere å dra alt det tunge utstyret i en pulk enn å bære alt i en ryggsekk.

Nordmarka

Nordmarka ligger øst for Klæbu sentrum og sør for Jonsvatnet i Trondheim. Terrenget er markert med mange flotte furutrær. Området er småkuppert, fint og familievennlig. Nordmarka består i stor grad av barskogskledde åser og åpne myrområder med små vann, bekker og dyrkamark. I sør går det skogkledde terrenget bratt ned mot Selbusjøen. I øst grenser området opp mot kommunegrensen til Selbu. I nord ligger Jonsvatnet og Trondheim by. Langåsen er høyeste punkt med 516 moh.

Nordmarka er lett tilgjengelig. Utgangspunkt kan være fra Klæbu sentrum, via bomveg til parkeringsplassen ved Gjenvollhytta eller fra parkeringsplassen på Saksvikvollen i Trondheim.

Langåsen-området ble fredet som naturreservat i desember 1990. Formålet var å bevare et større, variert oseanisk preget myrområde i skogregionen.

Skiterrenget som går ut fra Gjenvollhytta i Klæbu er meget snøstabilt og her er det ofte skiløyper lenge før andre steder i området. Det er kjørt skispor i området mellom Jonsvatnet og Selbusjøen et terreng som er slakt og lettgått og innbyr til fine skiturer.

Lengde på rundturen er 15 kilometer.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.