Friluft
Skrimfjell

– Herlig skiterreng helt sør i Kongsberg

Tekst og foto:
Tom Helgesen

Det knirker i snøen da vi går ut fra parkeringa ved Omholtseter, snaue 600 moh. Kulda har satt seg, og med Skrimfjell i sikte ser vinterdagen herlig ut når vi setter skiene i bevegelse mot nord.


TELTLEIR: Telttur midtvinters på Skrim kan virke kaldt og kjølig, men suset av ekte villmark varmer.

SKRIMFJELL

Skrim eller Skrimfjella som det gjerne kalles, ligger i sin helhet i Kongsberg kommune i tidligere Buskerud, vest for Numedalslågen, ca. 20 km sør for bysenteret. Skrimfjella er også nær fylkesgrensa mot både tidligere Vestfold og Telemark, så det er særlig populært som vinterutfartsområde for hytteeiere og dagsturister også fra disse traktene. De viktigste innfallsportene er på østsiden av skog- og fjellområdet, og Skrimfjellas høyeste punkt er toppen Styggmann (871 moh).

Oppover mot Stølefjell begynner det å føyke litt i det åpne landskapet. Men hva gjør vel litt sur vind, når sola smiler? Skiløypa har vært skuterkjørt før helga, så det er fast og fint å gå. Nå er vi inne i verneområdet, og her brukes det ikke store løypemaskiner.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.