Friluft

Vinterpadling

Stadig flere kajakkpadlere trekker frem vinteren som en spesiell og fin årstid for padleturer i skjærgården. Stillheten, roen og stemningen gjør naturopplevelsen intens. Bedre utstyr og lettere tilgjengelig kunnskap gjør vinterturen mer tilgjengelig for flere.

Tekst og foto:
Thomas Pindard

Norges Padleforbund

TUSSMØRKET: I havpadling, akkurat som i fjellet, blir marginene mindre om vinteren. Kunnskapen må skjerpes ytterligere. Dagene er kortere, noen ganger padler man i tussmørket hele dagen.

For å komme i gang er det noen momenter å tenke på. Generelt gir vinteren mindre marginer. Da gjelder det å forberede seg godt til turen. Kanskje må man kjøpe mer eller bedre klær? Eller bør man legge inn litt fysisk trening? En vinterredning med mye klær og litt sjø er tyngre å gjennomføre enn på sommeren.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.