Utstyr

Løpe ute på vinteren?

Tekst og foto: Pressemelding fra Icebug

Ja, det er mulig. Vinteren er kanskje ikke den sesongen folk flest forbinder med løping utendørs. Det er mørkt, kaldt og kanskje litt glatt. Icebug ønsker å oppfordre til å bruke naturen året rundt, uavhengig av vær og sesong.

Er du nybegynner og ønsker å få en god løpeopplevelse er noe av det viktigste er å ikke tenke at man skal bli verdensmester med en gang. Det beste er å starte rolig og deretter gradvis øke belastningen i form av lengde og varighet på økten.

Icebug sier at den viktigste faktoren for løping på vinterstid er å ha gode sko som passer til ens eget behov. Man må ta i betraktning hvilken løpestil og tempo man har, hvor på foten man lander, og om foten din er bred eller smal, stiv eller fleksibel. I tillegg vil hva slags terreng du løper mest på være avgjørende for hvilke løpesko som blir best for deg. Kle gjerne på deg lag på lag, men ikke for mye klær. Husk at du blir varm!

JOGGING: Icebug ønsker å oppfordre til å bruke naturen året rundt, uavhengig av vær og sesong.

Tips for god løpeteknikk:

PIGGSKO: Det anbefales å bruke sko med pigger som vil gi deg et godt grep, i tillegg til å kle deg godt!

  1. God holdning med fokus på å få frem hoften er essensielt for å få mest ut av løpingen. Husk å se fremover i samme retning som du løper.

  2. Bruk armene dine godt! La armene pendle fra skulderleddet, og forsøk å få minst mulig rotasjon i overkroppen. Armene skal pendle rett frem i fartsretning.

  3. Husk at det er leggene som bærer hele kroppen din, så det er viktig å holde de sterke. Tåhev er en fin og enkel øvelse for å styrke leggene før løpeturen!

  4. Sist, men ikke minst: Ha det gøy! Varier både underlag, tempo og type økt du gjennomfører.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.