Friluft
Risiko og sikkerhet på vinterturer

Ulykker i norsk friluftsliv

Der folk er i aktivitet skjer det av og til alvorlige ulykker, og friluftsliv vil alltid innebære en viss risiko. Andre Horgen ved Universitetet i Sørøst-Norge har utarbeidet en rapport over dødsulykker i norsk friluftsliv i årene 2000 til 2020.

Tekst:
Steinar Væge

VINTERDRØMMEN: Det er bare å nyte slike dager. Men været skifter fort på høyfjellet. En blikkstille dag med blåhimmel og sol kan fort endre seg til et forblåst mareritt. Her på vei opp mot den viltre Storstyggsvånådalen på Dovrefjell.

Foto: Bjørn A. Esaissen

Dessverre skjer det av og til uønskede hendelser under utøvelse av friluftsliv. Det kan være bagatellmessige uhell, men også alvorlige ulykker med døden til følge. Dette skal handle om ulykker som har rammet friluftslivet i Norge gjennom de siste tjue år.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.