Pensum
Go’biten

SCOTCH EGG – En energibombe

Tekst og foto:
Trude Witzell

Opprinnelsen på denne retten er ikke fra Skottland, selv med navnet, men er visstnok fra Yorkshire i England. Og i England er dette en populær snack som typisk er med på en skikkelig piknik, eller man bare er litt småsulten. Scotch egg kan spises både kald og varm, og med høyt innhold av kalorier og proteiner, så er dette den perfekte energibombe på en vintertur. Om du varmer de opp i stekepanna med en god porsjon fries til, så har du et skikkelig herremåltid

Scotch egg

  • 4 egg

  • 300 gram kjøtt, jeg brukte rå krydret kjøttpølse (om du ikke får tak i det så bruk svinekjøttdeig)

  • tilsett 1 ts timian, 1 ts persille, litt salt og pepper og bland godt sammen

  • 100 gram mel (vanlig hvetemel eller bokhvete)

  • 100 gram brødsmuler eller griljermel

  • 1 egg til pisking

Kok eggene i 7,5 minutter, avkjøl de i kaldt vann og rensk de.

I mellomtiden knekker du et egg i en skål og pisker lett sammen. Kna kjøttet godt sammen før du deler opp i 4 deler. Legg en del mellom plastfolie (både under og over) og klem nesten helt flatt. Lag 4 slike flate emner. Ta ett egg om gangen, rull det i melet, legg det deretter på kjøttet, ta bort plastikken og pakk kjøttet godt rundt egget. Pass på at det ikke er noen sprekker. Dypp eggebollen deretter i mel, så i pisket egg og til slutt rull det i brødsmulene. Legg det så på en smurt ildfast form. Gjør dette også på den andre eggene. Stekes i stekeovnen på 200 grader i 20 minutter. Eggene holder seg i kjøleskapstemperatur.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.