Pensum
Go’biten

Kikerter

Tekst og foto:
Trude Witzell

Jeg er veldig glad i å bruke belgvekster i maten, både hjemme og på tur. De er næringsrike, lette å ha med og veldig anvendelige. Min favoritt er kikerter, som jeg synes er spesielt god på smak og har en hardere konsistens.

Indisk inspirert kikertgryte

Til 3 personer:

  • 500 gram sommerkoteletter

  • 1 ss hakket fersk ingefær

  • 2 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 ts garam masala

  • 1 liten fersk chili

  • 1 boks kikerter

  • 1 boks kokosmelk

  • Halv brokkoli

  • 2 ss peanøttsmør (kan sløyfes)

  • En neve fersk koriander

  • Smør eller olje til stekning

  • Kokt ris

Men god venninne Melissa laget denne varmende og smaksrike gryten til oss. Den kan lages i en fei, men om den får står å putre lenge, så gjør smakene seg enda bedre. Vi brukte sommerkoteletter i denne gryten, som med sitt store saltinnhold gir mye smak.

Skjær opp sommerkotelettene i biter og stek disse i smør eller olje, tilsett deretter den oppkuttede løken og la det surre sammen noen minutter. Deretter tilsettes hakket ingefær, hvitløk, chili og garam masala. Fres dette sammen et par minutter før du tilsetter kokosmelk. La det koke i ca. 10 minutter, for en litt ekstra fyldig smak tilsettes peanøttsmør. Ha oppi hakket frisk koriander og brokkoli som er skjært opp i biter, la gryta putre 5 minutter og så er maten klar.

Servers med kokt ris og toppes med fersk koriander.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.