Friluft
Friluftslivs Fotogalleri

Forvandling

Tekst og foto:
Bjørnar Valstad

Senhøsten er en vakker tid, hvor naturens endringer er dramatiske. Mørketiden står foran oss. Tung og litt dyster, men samtidig kan vi se frem mot opplevelser i snø og isdekte omgivelser. En vandring med kamera gir rom for refleksjon og betraktninger, og glede over nye opplevelser i et hvitkledd landskap.

PÅ FLUKT FRA VINTEREN: I lavlandet trekker fuglene mot sør, til nye hekkeplasser fjern fra det isødet som kommer her nord. Kortnebbgåsa samles i store flokker ved de store elvedeltaene og hviler ut før de tar fatt på de lengre etappene mot varmere strøk. Mon tro hvem som er smartest av fugl og menneske?

NAKEN: De irrgrønne bjørkeliene skifter via et fargespekter av gult og rødt, til snøkledde lier hvor trærne strekker sine nakne greiner pekende opp mot himmelen. Snøen trekker nedover fjellsidene og varsler at en ny årstid er på vei.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.