Friluft

Vandring på (u)gjengrodde stier

De fleste opplever det før eller siden, og for noen betyr det ingenting. For meg betyr det alt. Oppdagelsen om at jeg en gang i fremtiden skal hjem til skogen som før var mitt kongerike og som ga næring til røttene mine.

Tekst og foto:
Guro Lindseth Nes

HARMONI I BALANSE: Det magiske øyeblikket når solen går ned. Dag blir til kveld, temperaturen endres, og skogen får en ny lukt i løpet av et sekund

Det kan være et blaff som forsvinner like fort som det kom. Kanskje er det en lukt, en lyd eller et visuelt bilde som bringer frem minner. Minner som tidligere ikke har vært så viktige. Før nå. Når huset fra barndommen har fått nye eiere og røttene spriker i alle retninger uten skikkelig feste.

LIVETS ROTVELT: Før eller siden trenger røttene å søke det ukjente, strekke på seg og kanskje finne nytt feste. Eller vil de tilbake til det gamle og trygge?

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.