Friluft

På to hjul i skogen

Ta tre deler skog og to deler kulturlandskap. Tilsett diverse kjerreveier og en spiseskje sti, krydre med svaberg, røtter og hogstfelter. Tilsett tre terrengsyklister, og la det småkoke et par timer. Da har du oppskriften på en skikkelig kul stisykkeltur i skogene sørøst for Ås kommune i Viken fylke.

Tekst og foto:
Øyvind Wold

PASSER ALLE: Kroerrunden kan passe både for begynnere og viderekomne syklister. En vanlig terrengsykkel med ordentlige terrengdekk er et bra utgangspunkt.

For meg som stisyklist er det lite som slår det å prøve nye stier i et område jeg ikke er kjent. Det måtte i så fall bli å bli guidet i et slikt område. Da slipper jeg tvil og fomling med kart og rutevalg i diverse stikryss, og turen får langt mer flyt. En kveld blir jeg invitert av lokalkjente Kristin Wilmann nettopp på en slik tur, med Klaus på el-sykkel, som følge.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.