Friluft

Topptur til bitihorn

Enten du kommer over Valdresflya fra sør, eller fra nord, får du servert en fin turmulighet på sølvfat. Bitihorn ligger lett tilgjengelig fra FV51, hvor det er parkeringsplass og merket sti mot toppen.

Tekst og foto:
Steinar Væge

TOPPEN: Slik ser Bitihorn ut når en kommer nordfra over Valdresflya.

Vi kommer rekende med bil over Flya fra nord, bikker over det høyeste punktet på 1.389 moh. (nest høyeste fjellovergang i Norge), og kommer ned til gamle Bygdin Høifieldshotell. Her ligger også Bygdins hvite svane, M/B Bitihorn, som i sommersesongen går i rute mellom Bygdin og Eidsbugarden. Da det er fjellet Bitihorn som er dagens mål og ikke båttur, fortsetter vi videre sørover cirka x km til parkeringsplassen. Her starter en T-merket sti, men den skal vi følge kun i cirka 1 km. T-merkinga leder innover til Yksendalsbu turisthytte.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.