Friluft

Turtips til spennende områder

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

Stolpejakten

STOLPE: Stolpejakten startet i det små på Gjøvik høsten 2013. I de siste årene har stolpejakten blitt den nye trimfarsotten i Norge.

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.

Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene. Hovedkart med inntegnede stolper blir i en del kommuner distribuert til alle husstander.

Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner; fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol

  • BLÅ – enkel

  • RØD – medium

  • SVART – vanskelig

Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an. Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via nettportalen, eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registre elektronisk kreves en konto. Kontoen er gratis.

Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto.

Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier fra samarbeidspartnere i ditt nærområde. Dine vinnersjanser øker altså med antallet registrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.

Kilde: www.stolpejakten.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.