Pensum

Det ideelle turbrødet

Det finnes et brød som smaker bedre enn andre brød, som holder seg i to måneder i romtemperatur, som beholder sin form i en fullstappet ryggsekk og har egenvekt som vann.

Tekst:
Bjørnar S. Pedersen

Etter utallige fjellturer med deformerte og gamle brød kom jeg over en brødoppskrift i speiderheftet. Enkelt og velegnet turutstyr. Stor var spenningen første gang vi lagde brødet, og enda større var gleden over den meget gode smaken som ligger et sted mellom ferskt brød og kake. Brødet er så kompakt at det er nødvendig med små biter i munnen og lang tyggetid. Til gjengjeld tar det minimalt med plass i sekken.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.