Pensum
Go’biten

Indisk snacks

Tekst og foto:
Trude Witzell

Denne gangen var det mannen som stod for kokkeleringen og da var det hans spesialitet som stod på menyen. Mannen min elsker indisk mat, så der kommer kjærligheten til

Til 8 Onion Bhaji

  • 2 store løk, skjært opp i tynne skiver

  • 1,7 dl kikertmel

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1/2 ts malt gurkemeie

  • 1 ts chilipulver

  • 2 ss fersk hakket koriander

  • 1 ts sitronsaft

  • 5-6 ss vann

  • kokosolje til steking (kokosolje smaker best til denne retten)

Hjemme blander du alle de tørre ingrediensene i en pose. Vel framme ved camp tilsetter du sitronsaft og vann til det bli en tykk paste. Skjær opp løken i tynne strimler og bland det inn i krydderpasten.

Smelt godt med kokosolje i stekepannen (ca. 1 cm opp på kanten) og når oljen begynner å boble så lager du små boller av blandingen og legger i. Friteres til de er gylne (ca. 3-4 minutter på hver side).

Ta de ut av stekepannen, la oljen renne av på et papir før det servers med litt toppet fersk koriander.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.