Friluft
Friluftslivs Fotogalleri

Høst i Gutulia nasjonalpark

Gutulia er de sølvgrå tørrfuruenes og de spredte gammelgranenes nasjonalpark. Men Gutulia kan by på mer. Finner du veien videre forbi de krokete kjempefuruer og bortgjemte tjern finner du åpent fjellterreng med bjørkeskog, fantastiske vyer og spektakulære høstfarger. Bli med på min septembervandring i og rundt Norges minste nasjonalpark.

Fjellgutusjøen er et fint utgangspunkt for en fottur i Gutulia. Den lange sandstranda på sørsiden er et perfekt sted å telte for natten

Midt i september er hele naturens fargepalett tatt i bruk. Selv en trist gammel trerot skinner i sølv akkompagnert med hele spekteret av rødt og gult.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.