Friluft

Kajakkeventyr på Sørlandet

Sørlandskysten kan nytes på mange måter. Kajakkpadling er definitivt en av dem. Opplev kystperlene på kloss hold – store deler av tiden bare for deg selv.

Tekst og foto:
Kjell Espejord

STARTEN: Sidekanal i Sprangereid. Legger en ut på padletur over flere dager, er det viktig å være forberedt på varierende vind og bølger. Selv om en følger med på værmeldingen, vil været som regel variere en del. På en varm sommerdag må en regne med solgangsbrisen langs sørlandskysten – denne kan føles ganske sterk til tider.

Utstyr og pakking i kajakk

For en overnattingstur trenger en telt, liggeunderlag og sovepose. Kokemuligheter er også viktig å få med seg. Planlegg å ta med nok vann både for drikke, kaffe/te og matlaging.

Etter padlingen hver dag er det viktig å få på seg tørre klær som oppbevares i vanntette poser i kajakken.

Nok næringsrik mat må selvsagt med. Det forbrukes en del kalorier når det padles noen timer hver dag.

Planlegg pakkingen av det som skal med i kajakken. Hver ting vil få sin faste plass. Det anbefales å sette de tyngste tingene i lasterommet rett bak cockpit.

Kajakkene er ferdigpakket med nødvendig utstyr, og turen kan starte. Spangereidkanalen er verdt å få med seg. Fra båthavnen padler en mot nord til en kommer til Grønsfjorden. For å få med hele kanalen kan en padle sørover igjen gjennom kanalen.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.