Friluft

Turtips til spennende områder

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

Turer i Nord-Norge

PÅ SALTFJELLET: Når du kjører over Saltfjellet i Nordland, ta gjerne en stopp og en fottur og nyt synet av den bregrønne Saltdalselva som braker løs i foss og stryk på fjellet og slynger seg vakkert 78 km ned Saltdalen og ut i havet ved Rognan.

Nord i landet vårt har vi en natur som beskjedent kan beskrives som fantastisk. Vi har en flott kyststripe med uberørte skjærgårder og bratte fjell som stuper ned i havet. Vi har vakre fjorder, ville fjell, isbreer og samtidig godt med mer lett tilgjengelige områder som egner seg for et variert friluftsliv for store og små.

Det blir norgesferie på mange i år også, så gjør deg klar for turer fulle av utendørsopplevelser i vakker natur. Utforsk tusenvis av øyer, bestig fjelltopper, beundre fjordene, og slapp av på arktiske strender. Kysten innbyr til øyhopping med både sykkel og havkajakk under midnattssola. Er du heldig kan du se hvaler i havet og digre ørner som henger på stive vinger under blåhimmelen.

På de påfølgende sidene kan du lese sommerreportasjer fra disse stedene i Nord-Norge: Lofoten, Helgelandskysten, Svartisen, Alta, Harstad, Porsangerfjorden, Sandhornøya og Manndalen i Troms.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.