Friluft
Friluftslivs Fotogalleri

Forsommer i Femundsmarka

Tekst og foto:
Bjørnar Valstad

Femundsmarka nasjonalpark er en av våre eldste nasjonalparker og fyller i år 50 år. Et vakkert stykke Norge som har en magisk tiltrekningskraft på alle som elsker friluftsliv. Området var som mange naturperler truet av vannkraftutbygging, men ble heldigvis vernet til glede for fremtidige generasjoner.

Femundsmarka har et herlig villmarkspreg, med enorme morenemasser dekket av steinur og gamle furugadder.

TELTLEIR: Etter noen regntunge dager er det herlig når kveldsola bryter igjennom og du har sikret deg en nydelig teltplass.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.