Friluft

Laksefiske i Orkla

Lakseelva Orkla i Trøndelag har fått navnet «Folkefiskets» elv. Det skyldes at det er veldig mange fiskere der, og at fiskekortene stort sett er billige.

Tekst og foto: Redaksjonen i Friluftsliv

MORGENFISKE: Når det er varm, lita sommerelv biter laksen oftest best rett før soloppgang. Å liste seg stille ned til elvekanten med sandaler og ei enhånds fluestang kan være effektivt.

1 2020 ble det tatt 28.553 kilo laks i Orkla. Antall laks: 6.838 stk. 54 % av laksene ble tatt på flue. 29 % ble tatt på mark. 12 % ble tatt på sluk. 1 % ble tatt på wobbler. Det som er mest imponerende å lese i statistikken for Orkla er at hele 64 % av fangstene ble satt tilbake i elven igjen (C&R). Det vitner om at dette er ei sportsfiskeelv, og ikke ei elv for folk som driver matauk og er ute etter å ha fisk i fryseren. Til sammenligning var det kun 5 % C&R i Trøndelags største vassdrag, «elvenes dronning», Namsenvassdraget.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.