Friluft

De syv søstre

En knalldag med sol og skyfri himmel lå foran oss. Det hadde allerede blitt ettermiddag, men vi bestemte oss for å bestige de tre største toppene av De Syv Søstre.

7 TOPPER: Strandliv i Herøy på Helgelandskysten med fjellrekka De Syv Søstre som bakteppe. Herøy er på en avstikker fra Nasjonal turistveg Helgelandskysten. De syv toppene, fra nord/venstre: Botnkrona (1.072 moh.), Grytfoten (1.019), Skjæringen (1.037), Tvillingene (945 og 980), Kvasstinden (1.010) og Breitinden (910).

©Foto: Steinar Skaar/Statens vegvesen

De berømte fjellene De Syv Søstre ved Sandnessjøen er godt synlige på kysten av Helgeland og består av, fra nord: Botnkrona (1.072 moh.), Grytfoten (1.019), Skjæringen (1.037), Tvillingene (945 og 980), Kvasstinden (1.010) og Breitinden (910).

Det var bare å lene seg på skrå bakover, sette hælene på fjellskoene ned i snøen og rutsje i jevnt stigende fart nedover.

TIL TOPPS: De Syv Søstre er et imponerende skue fra begge sider. Det er merket løype opp til hver enkelt topp og mellom toppene. Alle syv toppene er mulig å bestige for normale fjellfolk.

Foto: B. Risan

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.