Friluft

Porsangerfjorden

Skal du besøke Nordkapp med bil i sommer må du kjøre E69 langs den vakre Porsangerfjorden.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

TELTPLASS: Vi bestemte oss for å bruke et par dager inne i Porsangerfjorden. På en klippe fant vi en idyllisk teltplass med panoramautsikt mot fjorden og midnattssola. Der slo vi leir, tente bål, lagde mat, fotograferte og gikk tur i nærområdet.

Porsangerfjorden er Nord-Norges lengste fjord og Norges fjerde lengste. Fjorden strekker seg fra Lakselv i sør og 12 mil nordover mot Magerøya. Veien går langs fjorden gjennom goldt, tilsynelatende ugjestmildt landskap. Fjell, berg og klipper på den ene siden og fjorden på den andre siden av veien. På sørsiden går E69 ganske nære sjøkanten, kun noen meter oppe i fjellskrenten. Så skjærer den litt inn i landet før den undersjøiske tunnelen over til Magerøya. Like etter avkjørselen til Honningsvåg stiger det i høyden, og utsikten blir enda bedre. Her er det veldig lite vegetasjon.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.