Friluft

Fottur til Alta Canyon

Når du står på kanten av stupet i Nord-Europas største canyon kommer du til å kjenne suget i magen. Langt der nede ser du bruset fra den enorme Altaelva.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

CANYON: Sautso er et ti kilometer langt elvegjel med en dybde på 300 - 420 meter, og er Nord-Europas største canyon. I bunnen renner Altaelva.

Den 13 kilometer lange fotturen, tur retur, går i flatt terreng og er lettgått. Stien er godt brukt og vises tydelig i terrenget. Etter cirka to kilometer deler den seg og du skal da holde til høyre. Stien til høyre er merket med rødt på steiner helt frem til kanten av canyonen. På veien må du krysse to elver, noen mindre bekker og myrområder. Har det vært mye nedbør de siste dagene kan det bli en utfordring å krysse elvene. Normalt kan du hoppe fra stein til stein uten å være nedi vannet. Skikkelige fjellsko er likevel å anbefale.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.