Utstyr

Vi holder deg oppdatert på nytt turutstyr

Nytt teltmerke

I fjor ble over 150 års samlet erfaring med høykvalitets fjelltelt satt i arbeid. Resultatet er modellen Trollheimen, og med den introduseres også BARENTS som et nytt teltmerke fra Trøndelag.

Når Barents Outdoor AS nå lanserer sitt nye merke, gjøres det ut fra historiske lokaler for norsk teltproduksjon.

– De første teltene kom allerede i starten av juni. Gjennom godt samarbeid med tidligere leverandører har vi vært i stand til å utvikle dette på relativt kort tid, sier Nora Juul Helliksen, datter av tidligere Helsport-eier Stein Helliksen og barnebarn av Helsport-gründer Arild Helliksen.

BARENTS har samlet flere av veteranene som jobbet der tidligere.

En av de er Kjell Østby, som har jobbet med utvikling av telt siden 1979, og trolig er en av de mest erfarne teltutviklerne i verden.

– Nå har vi fått utviklet BARENTS sine første to telt. Vi har jobbet med leverandører som jeg kjenner godt og har samarbeidet tett med i mange år.

Kjell var også produksjonssjef den tiden det var egen produksjon på Melhus, noe som kommer godt med for selskapet som planlegger sitt første norsk-produserte produkt allerede denne sesongen.

Når BARENTS lanserer telt, skal de måle seg med konkurrentene på kvalitet fra første dag. Det første de gjorde var å se på de vanligste reklamasjonene på telt, i tillegg til slitasje.

BARENTS har startet i motsatt ende og egentlig jobbet litt «baklengs».

Utviklingen av de nye teltene er basert på erfaringer i hele staben.

De første teltene som er oppkalt etter Trollheimen, er for henholdsvis tre- og fire personer, og produktene skal selges både via egen nettside og i butikk.

  • Mer info: www.barentsoutdoor.no

  • Pris: Trollheimen 3 Classic kr 10.500,- og Trollheimen 4 Classic kr 11.500,-

  • Farge: Dyp, mørk grønnfarge

  • Stenger: Klassisk helårstelt med 3 stenger

  • Vannsøyle: 5.000 mm i ytterduken og 10.00 mm i bunnduken

  • 2 innganger: Fortelt på den ene siden og helåpning i front. Fronten kan åpnes helt og brukes som gapahuk.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.