Pensum

OTER – en dyktig fisker

Oteren er et rovdyr i mårfamilien som vi ikke ser så mye til. Den er mest aktiv om natten eller i skumringen og holder seg mye under vann. Derfor var det overraskede å treffe på en oter som spiste frokost på ei flyndre ved bredden av Nidelva, nesten midt i Trondheim sentrum.

Tekst og foto:
Steinar Væge

1. FROKOST: Denne oteren har fanget det som antagelig er ei sandflyndre eller ei skrubbe. Oteren griper fast i flyndra med labbene som om den har menneskehender.

Egentlig var jeg på vei for å ta bilder av ender. Ved Nidarø i Trondheim snor Nidelva seg gjennom bydelen, hvor det er et yrende liv av forskjellige arter ender og sjøfugler. En tidlig morgenstund er det imidlertid noe annet enn ender som kommer i fokus, bokstavelig talt. Ved bredden sitter en oter og nyter frokosten, ei flyndre som den nettopp har fanget. Ikke nok med det, ute i elva svømmer enda en oter. Den har også ei flyndre i kjeften. Dermed blir det orkesterplass til oternes frokostmorgen ved Nidelva.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.