Pensum
Go’biten

Ta eggerøre til nye høyder med MENEMEN

Tekst og foto:
Trude Witzell

Beste starten på turdagen får man med en skikkelig frokost. Menemen, som er tyrkisk versjon av eggerøre, er frokost i seg selv, men med nystekt brød blir det enda bedre. Den største forskjellen på tyrkisk og norsk eggerøre er at i tyrkisk tilsettes det grønnsaker og krydder, noe som gir både mer smak og mat. Jeg laget glutenfritt indisk nanbrød til, dette kan lages både i panne og på grill. Det kjekke med å lage nanbrød er at man kan skjære opp brødet og fylle det opp, så slipper man styret med tallerken og bestikk.

Menemen

Til to personer:

Ingridienser:

  • 2 ss olivenolje (evt. smør)

  • 1 vårløk

  • 1 spisspaprika

  • 2 tomater

  • 3 egg

  • Ca. 1 ts kuttet fersk rosmarin eller 2 ss kuttet bladpersille

  • Salt og pepper

  • ¼ ts chili om du liker sterk mat

Kutt opp vårløk og paprika i små biter og stek dette sammen i olivenolje til det blir mykt (5-6 minutter). Tilsett tomater kuttet i små biter og frisk rosmarin (evt. bladpersille). La dette surre sammen til det har blitt en saus, knekk deretter eggene rett i panna og rør godt sammen. Rør hele tiden mens det stekes, til den konsistens du ønsker. Smak til med salt og pepper.

Mannen min insisterer egentlig på knusk tørr eggerøre, men med saftige tomater, så ble det mye saftigere enn vanlig eggerøre.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.