Ta eggerøre til nye høyder med MENEMEN
Beste starten på turdagen får man med en skikkelig frokost. Menemen, som er tyrkisk versjon av eggerøre, er frokost i seg selv, men med nystekt brød blir det enda bedre. Den største forskjellen på tyrkisk og norsk eggerøre er at i tyrkisk tilsettes det grønnsaker og krydder, noe som gir både mer smak og mat. Jeg laget glutenfritt indisk nanbrød til, dette kan lages både i panne og på grill. Det kjekke med å lage nanbrød er at man kan skjære opp brødet og fylle det opp, så slipper man styret med tallerken og bestikk.
Menemen
Til to personer:
Ingridienser:
2 ss olivenolje (evt. smør)
1 vårløk
1 spisspaprika
2 tomater
3 egg
Ca. 1 ts kuttet fersk rosmarin eller 2 ss kuttet bladpersille
Salt og pepper
¼ ts chili om du liker sterk mat
Kutt opp vårløk og paprika i små biter og stek dette sammen i olivenolje til det blir mykt (5-6 minutter). Tilsett tomater kuttet i små biter og frisk rosmarin (evt. bladpersille). La dette surre sammen til det har blitt en saus, knekk deretter eggene rett i panna og rør godt sammen. Rør hele tiden mens det stekes, til den konsistens du ønsker. Smak til med salt og pepper.
Mannen min insisterer egentlig på knusk tørr eggerøre, men med saftige tomater, så ble det mye saftigere enn vanlig eggerøre.
Du må logge inn for å lese videre
Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.