Utstyr

Vi holder deg oppdatert på nytt turutstyr

Devold vant internasjonal pris

Devold of Norway vant i vinter prisen for årets beste hodeplagg for utendørsaktivitet på ISPO Awards. Her gikk det norske selskapets nye Devold Sport Air Balaclava helt til topps i kategorien Outdoor Apparel. Produktet er sydd slik at man ved å vende balaklavaen muliggjør justering av varme etter behov – uten å bytte plagg.

To-i-én-funksjonen gjør plaggene fordelaktige på lengre turer med varierende temperaturer og behov for lav vekt. Avhengig av om ribbene er vendt mot kroppen (økt isolasjon) eller er på utsiden (mindre isolasjon), kan du tilpasse balaklavaen – og resten av kolleksjonen – til graden av varme du trenger.

Tuvegga Sport Air er strikket på en måte som gjør at plaggene kan brukes på begge sider, og gir ulikt isolasjonsnivå avhengig av hvilken side man har inn mot kroppen.

– Det er fantastisk motiverende at vi nok en gang belønnes med en pris for et av våre innovasjonsprodukter, og en bekreftelse på at det lønner seg å dyrke en lidenskap. Vår lidenskap er ull og vi tror at naturlige materialer er veien å gå i fremtiden, sier administrerende direktør i Devold, Cathrine Stange.

Stadig flere ser fordelene ved å bruke ull og samtidig eie færre klær. Utslipp og forsøpling fra plastproduksjon får stadig større oppmerksomhet både i mediene og hos bevisste sluttbrukere. Til sammenligning er den naturlige, nedbrytbare ulla varsom mot miljøet. Den slipper ikke fra seg mikroplast i naturen som sine syntetiske motparter, ei heller trenger den å vaskes like ofte.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.