Fra Friluftsrådene

Friluftsskoler 2020

Mange barn fikk glede av friluftskoler i 2020.

Foto: Nordmøre og Romsdal Friluftsråd

Mest glad er vi likevel for at vi sammen med DNT valgte å gjennomføre Friluftsskolene for barn og unge. Smittevernveileder blei utvikla, og trygge Friluftsskoler blei gjennomført for 4.700 barn og unge i alderen 10 - 13 år i regi av friluftsråd (3.378 deltakere), DNT (1.013 deltakere) og Speiderforbundet (341 deltakere). Total blei det arrangert 260 friluftsskoler - en økning på 25 fra 2019. Økningen er godt stimulert av Sparebankstiftelsen DNB som bidrar med utstyrspakker og oppstartsstøtte til nye Friluftsskoler. Mange friluftsråd arrangerte også leirer og basecamps. Et år hvor feriemulighetene var begrensa for mange, tror vi det var ekstra viktige å gi så mange ei uke med lystbetont friluftsliv og opplæring i grunnleggende ferdigheter.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.