Pensum
Go’biten

Colombian Sancocho

Tekst og foto:
Trude Witzell

Moren til venninnen min kommer fra Colombia. Da hun kom på besøk til Norge dro vi på tur for å vise henne naturen. Gloria elsket alt hun så og som takk lærte hun meg å lage Colombiansk Sancocho.

  • 1 ss olivenolje

  • 600 gram kyllingfilet, delt opp i store biter

  • 5 vårløk, hakket

  • 1 tomat, hakket

  • 4 fedd hvitløk, hakket

  • 1 løk, hakket

  • 2 dl hakket koriander, både stilk og blader

  • 3 mellomstore poteter, skrelt og skjært i biter

  • ½ Kassava, skjær 3 stykker på ca. 5 cm, som igjen deles på langs i 4 skiver (dette kreves en skarp kniv)

  • 3 hele mais skåret i to

  • 1 grønn kokebanan skrelt og skjært opp i ca. 2 cm tykke skiver

  • 1 ts spisskummen

  • salt etter smak

  • Ca. 2 liter kyllingkraft (to terninger, slik at det dekker alle grønnsakene)

Bananbrød med tyttebær

Og mens vi ventet på at suppa skulle bli ferdig, så koste vi oss med bananbrød som jeg hadde laget hjemme. Pakkes det inn i plast så holder det seg mykt i flere dager, men fare for at det blir spist opp på første rastestopp.

Ingridienser:

  • 3 bananer

  • 3 egg

  • 200 gram byggmel

  • 200 gram glutenfri blanding (eller hvetemel)

  • 1 ss sukker

  • 100 gram smeltet smør

  • 50 gram hakket sjokolade

  • 2 dl fryste (eller ferske) tyttebær

  • 50 gram hakkede nøtter

  • 1 dl melk

  • 2 ts bakepulver

Miks banan, egg og sukker sammen til en luftig røre, tilsett resten og hell det i en smurt brødform og stek den på 200 grader i 40 minutter.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.