Friluft
Friluftslivs Fotogalleri

Topptur i Lofoten

Lofoten byr på noen av de flotteste toppturene i landet. Med riktig utgangspunkt er det korte avstander til utallige skifjell med spisse tinder med storslått utsikt ut over havet. Et helt unikt område både for den som liker de røffeste utforbakkene og den som ønsker å kjøre mer «safe». Lofoten er som skapt for magiske skiopplevelser! Her er det mulig å se rett ned i havet før du suser ned i herlig puddersnø og tar av deg skia med tang og tare på skoa. Om du er heldig med været...

Tekst og foto: Bjørnar Valstad

Dette området som er ved Kabelvåg er kanskje det lettest tilgjengelige og mest populære området i hele Lofoten.

Foto: Bjørnar Valstad

Det er viktig å være klar over at været er en svært kritisk faktor her hvor fjellene møter storhavet. Det er tross alt langt flere dager med rufsevær enn det er solskinnsdager. Med bopel på Østlandet var vi avhengig av å reise når jobb og familieliv ga tid og anledning. Vi fikk merke at Lofoten er et sårbart turområde om ikke værgudene er helt på parti den aktuelle helgen. Vår tur holdt faktisk på å gå helt skeis (med tanke på skikjøring) og det ble mye venting på et «vindu» i været. Trøsten var at det finnes veldig mange hyggelige småsteder å slå ihjel tid. Litt lavlandsfriluftsliv for å oppleve kreftene fra det opprømte storhavet som slo inn fra nordvest var også storveis for den som ikke opplever dette på heimebane.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.