Friluft
Friluftsprofilen

På tur i 11 fylker

I over ett år har vi fulgt Svein Blålid (65) på hans «Turprosjekt 2020.» I løpet av fjoråret var han på tur alene i alle landets 11 fylker. — Det var naturen og friluftsliv som reddet meg etter et langt liv med mye alkoholmisbruk. For meg stod det etterhvert mellom alkoholen eller friluftsliv. Heldigvis valgte jeg det siste, sier Svein.

Tekst:
Bjørn A. Esaissen
Foto:
Svein Blålid

— Etter at jeg for noen år siden valgte å bruke mest mulig av min tid til friluftsliv, har det vært viktig for meg å sette mål. Så langt har jeg klart å gjennomføre det jeg har planlagt. Jeg har førtidspensjonert meg for å få enda bedre tid til det jeg trives med. Av større turprosjekter har jeg blant annet gått Jotunheim- og Rondanestien, dette var to uforglemmelige, men lange turer i flott norsk natur! Det er alltid spennende å gjøre noe ikke så mange har gjort før. Da jeg fikk med meg at vi fra nyttår 2020 ville ha 11 fylker i Norge kom ideen av seg selv.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.