Friluft

Majestetisk topptur

Møysalen (1.262 moh.) er det høyeste punktet i Lofoten og Vesterålen. Fotturen opp dit er krevende og utfordrende, men er kanskje den flotteste toppturen i Norge.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

TROLSK: Nattstemningen blir majestetisk og litt trolsk på toppen av Møysalen. Midnattssola skinte gjennom de forbiflakkende tåkebygene.

Denne turen går gjennom et fantastisk variert og kontrastrikt terreng. Fra starten av i Kaljord, så å si i fjæra på 0 moh., går det en sti innover Lonkanfjorden, gjennom Møysalen landskapsvernomåde. Stien er ikke så synlig i begynnelsen men blir bredere etter hvert. Det var nesten så vi lurte på om det har gått folk her i det hele tatt. Det kan vel ikke være slik at fotturistene tjuvstarter turen med å ta båt innover fjorden?

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.