Friluft

Smal padling på Seutelva

Ofte får man spørsmål om hvor langt eller fort man har padlet. Sjelden er det spørsmål om hvor smalt man har padlet. Men om noen lurer, så er svaret: Seutelva! Bli med på tur på en bortgjemt vannvei mot Fredrikstad.

Tekst og foto:
Øyvind Wold

SMALT: Elva er stort sett fem til ti meter bred, eller smal, om du vil. Noen steder utvider den seg i noen kulper eller høler.

Alle har hørt om Glomma, Norges lengste elv, som renner ut i havet ved Fredrikstad. På vei mot Sarpsborg deler den seg, og et vestlig løp tar av mot Ågårdselva og innsjøen Visterflo, som renner tilbake i Glommas hovedløp ved Greåker. Men ikke nok med det, ved Solli, like nord for Visterflo, går det av enda et mindre sideløp ned til den grunne elvesjøen Skinnerflo, som også er et naturreservat.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.