Pensum
Go’biten

Cornish Pasty

Tekst og foto:
Trude Witzell

4 store pasty

Først må man lage deigen;

  • 450 gram hvetemel

  • 225 gram smør

  • 200 ml vann

Ingridienser:

  • 400 gram biffstrimler (evt. kan det brukes kylling/svin/ost)

  • 300 gram poteter i biter

  • 300 gram kålrabi i biter

  • 80 gram løk

  • 1 egg til pensling

  • For hver pasty tilsetter man 1 ss smør, salt og pepper.

Hel mel i en bakebolle/mixer, skjær smøret i biter og tilsett melet. Har du mixer så gjør den jobben for deg, ellers så er det bare å blande smøret og melet for hånd til det blir til smuler, hell deretter i vannet og bland til det blir en deig, kle deigen med plastikk og legg i kjøleskapet i 30 min.

Del deigen inn i 4 og kjevle deretter ut hver del til en rund sirkel.

Etter at du har rullet ut deigen til en sirkel så legger du på 100 gram kjøtt, 75 gram poteter, 75 gram kålrabi og 20 gram løk, på toppen 1 ss smør og litt salt og pepper godt. Pensle egg rundt sirkelen av deigen, ta opp to sider sammen og legg dem sammen, slik at det ser ut som en halvmåne. Hold over pastyen og trim kantene med en kniv (la det være 3-4 brettekant), deretter legger du kantene sammen ved å klemme og legge over.

Legg den deretter på et stekebrett, lag et hull i midten og stek den i en forvarmet ovn på 200 grader i 1 time.

Enjoy:)

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.