Friluft

Vintertur i Synnfjell

Fjellområdet viste seg fra sin aller beste side. Vindstille. Strålende sol. Knallblå himmel. Masse nysnø og perfekt skiføre. Nattetemperaturen lå på rundt ti minus. Vi var på vei innover fjellheimen med ski og tunge pulker på slep.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

Synnfjell

I en serie på fire reportasjer, til hver årstid, presenterer vi turopplevelser i Synnfjell-området.

Dette er reportasje 1:4.

ÅPENT TERRENG: Vi hadde hele Synnfjell-området for oss selv på denne solrike turen. Det var bare å tusle dag etter dag innover det flotte vinterlandskapet.

Vi kjørte inn til hyttefeltet Åssætra, som ligger på østsiden av Synnfjell. Det var midnatt og isende kaldt. Stjernehimmel og måneskinn. Vi hadde fått låne ei hytte til overnatting. Det ble en perfekt start på turen. Vi bar inn alt turutstyret og fikk pakket, repakket og repakket pulkene i varme, deilige omgivelser. For siste gang på mange dager kunne vi bruke et kjøleskap, ta en dusj, sitte på en stol og fylle vannflaskene fra kranen på kjøkkenet. Vi jekket en boks med vørterøl og nøt de luksuriøse timene inne på hytta. Vi tittet på gradestokken, som viste 15 minus, før vi krøp ned i soveposene på sengemadrassen.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.