Friluft

Storgjedda gikk til angrep

Det er tidlig i mars måned, og jeg ligger og stirrer ned i et nyboret hull på isen. Jeg er midt inne på Finnmarksvidda, og halvannen meter under meg danser det en sølv og rød røyeblink, med en liten maggotkrok i enden.

Tekst og foto:
Kjell-Harald Myrseth

FINNMARKSVIDDA: Det er mars måned, og solen har endelig begynt å varme.

Foto: Kjell-Harald Myrseth

Inne på land ved campen, er resten av turfølget bestående av syv grønlandshunder, to huskyer og to mann. Der ligger de alle utstrakt og mildt sagt nyter årets første vårsol, som virkelig varmer. En fin kontrast fra nattens 20 minus. Kvistene på samtlige bjørketrær, var for bare noen timer siden rimbelagt, med lange nåler av is og snøkrystaller. Nå drypper trærne som etter en midtsommers regnbyge, og videre utover isen, siger varmlufta opp som i en ørken. Livet er med andre ord ikke så aller verst.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.