Friluft

Langs Nordkalotten

I fjor gikk vi nordover mot indre Troms. Vi overnattet på fasjonable DNT-hytter og koste oss i hyttevarmen i ti dager. I år startet turen fra samme utgangspu nkt, Riksgränsen, just på svenskesiden av Narvikfjellene. Det skulle nå vandres mot sør i to uker med Sulitjelma i moderlandet som mål. Vi skulle sove i telt, fyre primus og spise real turmat.

Tekst og foto:
Geir Mykjåland

PÅ TOPPEN: Vi når toppunktet omtrent nøyaktig idet sola takker for seg. Kebnekaise (2104 moh.) er høyeste fjell i Sverige.

Foto: Geir Mykjåland

Man må hensynta terreng, værforhold, varighet på turen og hvor du skal slå leir for natten. Denne pakkelista gjelder for lang vintertur med ski og pulk med minimum tre overnattinger i telt. Er det flere som er sammen på turen, er det greit å fordele en del av utstyret, som telt, teltstenger, snøplugger, bensinflasker og brennere.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.