Pensum

Helt vilt!

Kan dyr bli forelsket? Hvordan ser det ut inni maurtua? Hvordan fikk reven kallenavnet Mikkel? Hva er verdens raskeste dyr? Hva kan vi gjøre før å hjelpe dyrene?

Det er helt vilt hvor mye du får du svar på i Ville greier – en ny praktfull bok om alt det merkelige, snodige og rare som fins i naturen fra radarparet Ole Mathismoen og Jenny Jordahl. På en morsom og underholdende måte viser de oss en mangfoldig og fargerik dyreverden det er verdt å kjempe for. Miljøjournalisten og tegneserieskaperen lar oss bli kjent med alt fra små maur og froskeegg til kjempeblekksprut og enorme hvaler, zombiesnegler og sjøgriser, og du kan lese om flue-grøt, bjørnebæsj og … enhjørninger?

Vår dyreverden er helt utrolig – og den begynner rett utenfor døren din! Les, le, ta spennende quizer, finn femten feil, få med deg masse fakta, bli med på safari og gå deg vill i fantastiske tegninger.

Ville greier – om dyr og natur og sånt byr på flere helsides tegneserier fra Aftenposten junior, mange nye striper, fantastiske myldreoppslag og lettleste tekster. Boka er beregnet på barn i alderen 9 til 12 år og er en oppfølger til den Brageprisnominerte Grønne greier – om natur og miljø og sånt. Forrige bok i serien, Hva er greia med klima? ble nominert til Kulturdepartementets fagbokpris 2019.

Ole Mathismoen (f. 1961) jobber i Aftenposten og er Norges fremste miljø- og klimajournalist, med flere bøker om miljøvern bak seg. Mathismoen er fra Asker og bor i Oslo.

Jenny Jordahl (f. 1989) er illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Hun har blant annet gitt ut 60 damer du skulle ha møtt og Kvinner i kamp sammen med Marta Breen. Hun står også bak tegneserien Livet blant dyrene. Jordahl er fra Ski, og bor i Oslo.

Ville greier – om dyr og natur og sånt, kr 349,-.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.