Friluft

Vintertelting

Å bo i telt på vinteren er ikke så dramatisk eller kaldt som mange vil ha det til. Med de riktige forberedelsene på plass kan du få det meget komfortabelt og behagelig. Her finner du noen gode råd og tips som kanskje kan gi deg den nødvendige inspirasjonen til å dra på telttur i vinter.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

Allemannsretten gir oss lov til å telte i utmark, året rundt. Men husk at teltet ikke må plasseres nærmere enn 150 meter fra bebodde hus og hytter, og at man har lov å la teltet stå i to dager.

Som en kompis sa til meg for noen år siden: «Det spiller ingen rolle hvor du setter opp teltet. For inni teltet ser det likedan ut uansett.» Mye sant i det, men noen teltplasser er bedre enn andre. Det er jo finere å våkne, titte ut av teltluka og se en kritthvit fjellvidde enn biler som suser rundt deg der du ligger midt i ei rundkjøring.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.