Friluft

Turtips til spennende områder

Guide til Norges nasjonalparker

Tekst: Tom Helgesen

Forlaget Tom & Tom (Tom Schandy og Tom Helgesen) utgir nå i høst ei bok om Norges nasjonalparker med professor Leif Ryvarden som forfatter. Han er kanskje den personen som har best kunnskap om landets verneområder, og Ryvarden har også skrevet en rekke bøker om temaet tidligere.

Forfatter Ryvarden er for øvrig litt av en type, 85 år og sist vinter gikk han Nordmarka på langs på ski, påsken for et par år siden var han på hundesledetur på Finnmarksvidda og på sommeren telttur i Øvre Anarjåhka nasjonalpark. Han har vært med på en internasjonal soppekspedisjon i Kameruns regnskoger (og da lå han i telt). Han har også vært på sopptur på St. Helena i Atlanterhavet utenfor Afrika.

Boka er en guide til Fastlands-Norges 40 nasjonalparker som gir deg kortfattet informasjon om landskapet, det biologiske mangfoldet, overnatting og turmuligheter og andre fakta, illustrert med oversiktskart på hver nasjonalpark og storslåtte bilder som viser at Norge har en enestående natur med større variasjon enn noe annet land i Europa. Her er alt fra skjærgården på Ytre Hvaler via dype skoger og store fjellvidder til Finnmarks vindslitte, arktiske kyst.

Det overordnede målet med å opprette nasjonalparker er dels å bevare vår naturarv og dels å gi muligheter for friluftsliv, jakt og fiske i urørt natur. Nasjonalparkene representerer det flotteste av norsk natur, og det er et mål at befolkningen skal sette pris på disse verdiene.

Opplaget på boka er for øvrig 4.000 eks. og utsalgspris i bokhandel er kr 398,-.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.