Pensum
Fra friluftsrådene

Bygger dagsturhytter nordpå

Tekst og foto:
Hugo Tingvoll

Daglig leder i Nord-Troms Friluftsråd/Finnmark Friluftsråd

Når dette leses er den første av mange dagsturhytter på plass. Kåfjord kommune fikk gleden av å være først ute. 426 meter over havet og ut med utsikt mot Lyngsalpene. Slik ble plasseringen for den første av dagsturhyttene som arkitektkontoret Biotope har tegnet for landets to nordligste friluftsråd. Også folk på Skjervøy kunne ta i bruk sin dagsturhytte nå i høst. Der ble fjæra valgt som lokalisering. Tett på storhavet, nordlyset og midtnattssola, og ikke så langt unna boligfeltene i kystbyen i Nord-Troms. Begge disse stedene inngår som turmål for den populære turkasseaktiviteten Ut i NORD.

Her på Dalberget i Kåfjord kommune, med utsikt mot Lyngsalpene, kommer den aller første av et stort antall dagsturhytter i Nord-Troms og Finnmark.

Det er dagsturhytter som dette Nord-Troms Friluftsråd og Finnmark Friluftsråd bygger i kommunene nordpå. Daglig leder Hugo Tingvoll sier målet er å få dette til i 20 kommuner.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.