Friluft

Utenfor allfarvei

Mange har gått Besseggen og populariteten til Knutshøe øker. Vi stimler sammen og går på stier som folk tidligere har gått. Ikke noe galt med å følge kjente fotspor, trygt er det også – men i kjente fjelltrakter er det mulig å gå topptur utenfor allfarvei.

Tekst og foto:
Bo Lindblad

STARTEN: Første del av turen opp mot Bukkehåmåren går i lett terreng på tydelig sti. Etter hvert krysses Leirungsåe på helårsbru før oppstigningen starter via Semmellægret med fossefallene i Bukkehåmårbekken på nordsiden.

Foran oss står solen lavt. I øst er himmelen lys og blåfarget, mot nord truer mørke skyer. Vi er i Gjendealpene i Jotunheimen omgitt av kjente kjemper som Besshøe, Høgdebrotet, Eggen og mellom alle lekkeriene står Bukkehåmåren.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.