Friluft

Langtur på 100 mil

19 år gamle Sivert Lund kom nylig hjem fra tur. I høst gikk han strekningen fra Lindesnes til Røros, alene.

Tekst og foto:
Sivert Lund

Det var i fjor sommer, på min første langtur i fjellet, at jeg bestemte meg for å gjennomføre Norge på langs. Jeg var på vei opp til Sulebu, og hadde akkurat passert Breistølen. Opp i bakken bestemte jeg meg, sammen med turkameraten, for å ta en liten pause. Mens kokekaffen sto og trakk, kom en kar forbi oss i motsatt retning. Dette skulle bli et viktig møte. Han gikk rolig, uten tegn til hastverk. Vi bød på kaffe, og fant fort ut at denne karen gikk Norge på langs. Han var på dette tidspunktet den tredje personen jeg hadde hørt om, som gjennomførte en sånn tur. Monsen og Strømdal var de to andre. Jeg ble med ett veldig fascinert, og der og da bestemte jeg meg for en gang å gjøre det samme. På dette tidspunktet var likevel tanken at jeg, Sivert Lund, nøyaktig ett år senere, som 19-åring, skulle stå på Lindesnes, klar for mitt livs eventyr, en tanke jeg ikke våget å en gang drømme om. På Breistølen ble han henta av kona; han delte opp hele turen i to-tre lange etapper. Jeg ble fascinert av måten han gjorde det på, og dedikerte raskt denne turen gjennom Skarvheimen som en snart fullført del av min «NPL»-ekspedisjon. Det å splitte opp en tur på den måten, gir deg muligheten til å oppleve ulike årstider. Det gir deg også spenningen etter endte etappe, med vissheten om at en fortsettelse følger.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.