Friluft

Knivskjelodden (71°11’08” N)

Knivskjelodden er en halvøy nordvest for Nordkapplatået helt ytterst på Magerøya. Odden er Norges og Europas nordligste punkt, og ligger 1.452 meter lenger nord enn Nordkapp.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

KNIVSKJELODDEN: Odden ligger 1.452 meter lenger nord enn Nordkapp, og er Norges og Europas nordligste punkt. Varden på Knivskjelodden ble satt opp i år 2000. I bakgrunnen ligger Nordkapplatået delvis dekket av tåke.

Foto: B. Risan

Vi måtte selvfølgelig ta turen ut til Knivskjelodden. Det ble for dumt å kjøre rett sørover igjen etter å ha vært på Nordkapp, og ikke ha tatt turen ut til det aller nordligste punktet.

FRODIG: Plutselig kom vi under tåka. En fantastisk frodig dal åpnet seg. Nedstigningen til stranda i Knivskjelbukta var forholdsvis bratt.

Foto: B. Risan

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.