Friluft

Nordkapp (71°10’21” N)

Turister sto i hopetall ved stålglobusen på Nordkapp og knipset selfier om kapp med hverandre. Alle trodde de hadde kommet til det nordligste punktet i Norge og i Europa. Så feil kan man ta…

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

NORDKAPP: Lyn og torden, tykk tåke, regnvær og sur vind 8-9 m/s. Det stoppet ikke de elleville turistene på Nordkapplatået. De fleste av turistene trodde de var kommet frem til Norges og Europas nordligste punkt.

Lyn og torden, tykk tåke, regnvær og sur vind 8-9 m/s. Ikke akkurat det været vi hadde tenkt oss da vi sent på kvelden kjørte frem til bommen foran parkeringsplassen til Nordkapplatået. Med den høye parkeringsavgiften var det uaktuelt å kjøre inn på plassen. Vi snudde og kjørte et stykke sørover før vi kjørte av veien og ut i terrenget på flata på Nordkapplatået. Der parkerte vi bil, satte opp telt, spaserte en tur i tåka og tok natta. Vi hadde bestemt oss for å titte på globusen på Nordkapp dagen etter.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.